dinsdag, 7. april 2009 - 10:27

Stadskanaal verliest van Apeldoorn en Staphorst

Stadskanaal

De zaterdagmarkt in Apeldoorn is gekozen tot Beste Markt van Nederland 2009. Medefinalisten waren de woensdagmarkt in Staphorst en de zaterdagmarkt in Stadskanaal. De gemeente Apeldoorn kreeg een oorkonde én een promotiebudget ter waarde van 10.000 euro.

De warenmarkt is de meest voorkomende vorm van ambulante handel. Bijna tweederde van alle ambulante ondernemers staat op één of meerdere van de 968 warenmarkten die jaarlijks in Nederland worden gehouden. Het overgrote deel hiervan betreft weekmarkten (92%).

De jury heeft alle negen genomineerde markten op locatie bezocht. Ook zijn er onder de kooplieden en bezoekers van de genomineerde markten enquêtes gehouden. Na zorgvuldig beraad is de jury tot de selectie van de drie finalisten gekomen, die meedingen naar de titel 'Beste Markt van Nederland 2009'.


In de categorie minder dan 30 kooplieden scoorde Staphorst als beste. Bij de categorie 30-50 kooplieden was het Stadskanaal de uitblinker en bij de grotere markten met meer dan 50 kooplieden viel de keus op Apeldoorn. Deze markt won uiteindelijk het predikaat Beste Markt van Nederland 2009.
Provincie:
Tag(s):