maandag, 6. juli 2009 - 12:04

Stadstoezicht Rotterdam pakt autowrakken aan

Rotterdam

Voor de tweede keer dit jaar pakt de gemeente de autowrakken in Rotterdam aan. Volgens Fred Marree van Stadstoezicht verdwijnen in de komende weken tientallen wrakken uit het Rotterdamse straatbeeld.

Op donderdag 9 juli start Stadstoezicht de autowrakken-actie in samenwerking met de deelgemeente Charlois. Vanaf die dag worden alle autowrakken die langs de kant van de weg staan verwijderd. Eerder dit jaar werden door Stadstoezicht ook al enkele tientallen autowrakken opgeruimd .

Tientallen wrakken

Stadstoezicht heeft in de afgelopen weken 33 waarschuwingen verstuurd aan de eigenaren van autowrakken. Dat heeft deels geholpen, want 14 autowrakken zijn al verwijderd of door de eigenaar naar de sloop gebracht. ‘Als de rest van de autowrakken op donderdag 9 juli wordt aangetroffen, worden deze auto’s direct afgevoerd’, zegt Marree. Ervaring leert dat sommige mensen wachten tot het laatste moment. Zij kiezen dan alsnog eieren voor hun geld en halen zelf het voertuig weg. ‘Eerder dit jaar werden in de stad ook al 35 autowrakken uit het straatbeeld verwijderd, daarvan zijn 18 voertuigen door de gemeente afgevoerd.
Provincie:
Tag(s):