dinsdag, 21. juli 2009 - 18:54

Start 35ste Internationaal Folklore Festival Zeeland

Op woensdag 22 juli 2009 wordt in Breskens de aftrap gegeven voor de start van het 35ste Internationaal Folklore Festival Zeeland. De officiële opening van het festival is op donderdag 23 juli 2009 op het Keizer Karelplein te Sas van Gent, de thuisbasis van het festival.

Onder de slogan Zeeland meets the World genieten van verschillende culturen in de vorm van dans en muziek.

Ook dit jaar, voor de 35ste keer, wordt het Internationaal Folklore Festival bezocht door groepen uit alle windstreken. Rokva uit Georgië, Tierra y Cosecha uit Costa Rica, France Marold uit Slovenië, Gelmel uit België, Shilpagya uit India en de Grutmoole en Mayn Shtetl Sas uit Sas van Gent zullen het Folklore Festival vertegenwoordigen. Maandag 20 juli hebben enkele groepen een optreden verzorgd op enkele basisscholen in de gemeente Terneuzen.

De officiële start van het festival is donderdag 23 juli, maar daarvoor is er al een optreden op de Dolle Woensdag in Breskens op woensdag 22 juli (m.m.v. Georgië en Slovenië).Vanaf donderdag 23 juli tot en met zondag 267 juli zal het festival plaatsvinden op het Keizer Karelplein te Sas van Gent. Net als vorig jaar zullen de avondvoorstellingen elke avond afgesloten worden met een spetterende afterparty.

Donderdagavond is dat The Gents, vrijdag The Road, zaterdag Size Matters en op zondag de Orange Band.Ook dit jaar is het de organisatie van Internationaal Folklore Festival gelukt alle voorstellingen gratis toegankelijk te maken. Het volledige programma is terug te lezen op www.zeelandmeets.nl.
Provincie:
Tag(s):