maandag, 19. januari 2009 - 11:30

Start proeven dynamische snelheden

Bussum

Wanneer het verkeersbeeld dat toelaat wordt vanaf vandaag op de A1 tussen Bussum en Muiderberg de snelheid verhoogd van 100 naar 120 km/u. Minister Eurlings van Verkeer en Waterstaat heeft op dit traject het eerste experiment met dynamische snelheden gestart. In totaal wordt er op vijf trajecten geëxperimenteerd met dynamische snelheden. Doel hiervan is om sneller te rijden wanneer het kan en langzamer waar het moet

In totaal wordt er op vijf trajecten geëxperimenteerd met dynamische snelheden. Doel hiervan is om sneller te rijden wanneer het kan en langzamer waar het moet.

Op de verschillende trajecten wordt met een ander doel geëxperimenteerd met dynamische snelheden. Zo staan de effecten op doorstroming centraal op de A1. Op de A12 (Voorburg stad uit) en A20 Rotterdam noordbaan zal zowel de doorstroming als de effecten op de luchtkwaliteit bepaald worden. Op de A58 (knooppunt de Baars-Goirle) wordt specifiek gemeten wat de gevolgen zijn voor de luchtkwaliteit.

Hoe met dynamische snelheden ingespeeld kan worden op weersomstandigheden wordt onderzocht op de A12 tussen Gouda en Woerden richting Utrecht. Naar aanleiding van deze proeven zal bezien worden of bredere introductie van dynamische maximumsnelheden zinvol is. Naar verwachting zal dit ca. 2 jaar duren.
Provincie:
Tag(s):