maandag, 6. juli 2009 - 15:57

Start sloopwerkzaamheden Drents provinciehuis

Assen

Met een flinke hamer heeft Gedeputeerde Henk Baas maandag de start van de sloopwerkzaamheden in het Drentse provinciehuis gemarkeerd. Hij maakte tevens bekend dat de bouwcombinatie Jurriëns Noord/Simon Benus de bouwwerkzaamheden zal uitvoeren, en dat de installatiewerkzaamheden voorlopig zijn gegund aan Cofely (GTI) Grote Projecten BV.

De sloopwerkzaamheden zullen enkele maanden in beslag nemen. Tijdens de werkzaamheden wordt er in het provinciehuis doorgewerkt. Om de overlast te beperken, werken vanaf mei 230 medewerkers aan de Lauwers. In het voorjaar van 2011 moet de hele renovatie klaar zijn.

Uit kostenoverweging heeft de provincie renovatie van het huidige gebouw verkozen boven nieuwbouw. De keuze voor renovatie is bovendien duurzamer. Doel van de verbouwing is om van het provinciehuis een inspirerende, uitnodigende en milieuvriendelijke werkomgeving voor de toekomst te maken. De nieuwe werkomgeving moet de provinciale medewerkers optimale ondersteuning geven bij de nieuwe, meer integrale manier van werken.

Bij het materiaalgebruik en bij de installaties voor het binnenklimaat is veel aandacht voor isolatie, duurzaamheid, beperking van het gebruik van energie en vermindering van de CO2-uitstoot. Op deze manier geeft de provincie het goede voorbeeld en draagt zij bij aan haar eigen doelstellingen op het gebied van klimaat en energie. De maatregelen die voor de revitalisering van het provinciehuis worden genomen, leiden tot een besparing op het verbruik van gas van 91 procent en een beperking van de CO2-uitstoot van maar liefst 92 procent. Na de verbouw is het provinciehuis onder andere voorzien van een optimale isolatie, een lagetemperatuursysteem met warmte-koudeopslag en maakt het gebruik van eigen opgewekte zonne- en windenergie.
Provincie:
Tag(s):