maandag, 2. februari 2009 - 16:14

Start van Kamers met Kansen Lelystad

Lelystad

‘Grote kans dat je zelfstandig wordt’, is de slogan van het project Kamers met Kansen Lelystad. Deze innovatieve vorm van jongerenhuisvesting, waar wonen, leren, werken en coaching samenkomen, werd op vrijdag 30 januari 2009 officieel geopend.

Wethouder Jenneken Nuijt, directeur Eep Bronkhorst van Centrada en bestuurder Jan Duenk van SJF verrichtten op magische wijze de openingshandeling.

Samenwerken
Bij het project Kamers met Kansen zijn verschillende partijen betrokken: Centrada draagt zorgt voor de huisvesting, Stichting Jeugdhulpverlening Flevoland verzorgt de coaching van jongeren en de gemeente Lelystad subsidieert het project.

Daarnaast is er een intensieve samenwerking met leer/werkbedrijven, onderwijsinstellingen, jongerenwerk, sociale dienst, het Centrum voor Jeugd en Gezin, etc. De jongeren moeten immers aan de slag met wonen, leren en werken. Dit betekent onderwijs volgen en/of een betaalde baan krijgen (en volhouden), instromen op de woningmarkt en gaan beschikken over een eigen sociaal netwerk. Het doel: een zelfstandig leven kunnen leiden.

Accommodatie
Naar verwachting in 2011 wordt de definitieve accommodatie voor Kamers met Kansen tegenover het toekomstige Combinatiegebouw in het centrum van de stad gerealiseerd. Op die locatie is plek voor 25 tot 30 jongeren, die voldoen aan de criteria voor het traject Kamers met Kansen.

Tot die tijd wordt gebruik gemaakt van een aantal woningen van Centrada in de Zuiderzeewijk. Momenteel zijn dat drie woningen, die ruimte bieden aan drie jongeren per woning. De jongeren dienen samen een Magic Mix te vormen. Er wordt nog gezocht naar een vierde woning.
Provincie:
Tag(s):