donderdag, 18. juni 2009 - 17:31

Station krijgt 600 extra fietsklemmen

Breda

Tussen 22 en 25 juni worden 600 extra fietsklemmen aan de voor- en achterkant van station in Breda geplaatst. Op vrijdag 26 juni zijn de werkzaamheden klaar. In die periode wordt ook een groot aantal niet bruikbare fietsen opgeruimd.

De reden voor deze werkzaamheden is het grote tekort aan fietsparkeerplaatsen rond station in Breda. Door de extra fietsenklemmen en het opruimen van fietswrakken ontstaat weer voldoende ruimte.

Aan de achterkant van het station komen ongeveer 300 extra fietsenklemmen te staan. Hierdoor vervallen 11 autoparkeerplaatsen. Vorige maand is de parkeerplaats aan de achterkant van het station, na de bodemsanering, uitgebreid met ongeveer 80 plaatsen.

Aan de voorkant gaat het om 300 klemmen die op diverse locaties worden neergezet, onder andere op het Stationsplein, in de Stationsweg, Meerten Verhoffstraat en Willemstraat. De dubbelzijdige fietsklemmen die daar staan worden vervangen enkelzijdige fietsklemmen waardoor meer ruimte ontstaat. De fietsstalplaatsen die verdwijnen bij de streekbushalte worden op de andere locaties terug gebracht.
Provincie:
Tag(s):