maandag, 13. juli 2009 - 21:25

Stewards in bussen moeten veiligheid vergroten

Maastricht

De provincie Limburg gaat versneld onderzoek doen naar de inzetbaarheid van stewards in de bussen van Veolia. Dit om de sociale veiligheid in bussen te vergroten.

Aanleiding voor deze maatregel is de toenemende agressie in het openbaar vervoer. Zo werd afgelopen vrijdag nog in Heerlen een buschauffeur zodanig mishandeld, dat hij met de ambulance naar het ziekenhuis moest worden vervoerd. De chauffeur liep een hoofdwond en hersenschudding op. De dader is opgepakt.

Oud burgemeester van Onderbanken, Hub Meijers, is door de provincie gevraagd versneld onderzoek te doen naar de mogelijkheid om bijvoorbeeld werkzoekenden in te zetten als stewards in de bussen van Veolia. Meijers zal op korte termijn met vertegenwoordigers van de grote gemeenten, vakbonden, Provincie en Veolia gesprekken voeren om te zoeken naar oplossingen ter vergroting van de sociale veiligheid in het openbaar vervoer. De toenemende agressie van passagiers in de bussen en het zoveelste incident van de ernstige mishandeling in Heerlen noopt tot het nemen van dit soort maatregelen.

Op 16 september 2009 organiseert de Provincie in samenwerking met Veolia een symposium waarin onder andere het thema ‘sociale veiligheid in het openbaar vervoer’ een prominent onderwerp zal zijn.
Provincie:
Tag(s):