donderdag, 13. augustus 2009 - 20:12

Stille tocht voor verkeersslachtoffertjes

Almere

Op dinsdag 18 augustus organiseert Veilig Verkeer Nederland een stille tocht voor de honderden verkeersslachtoffers die jaarlijks vallen in het hele land. De tocht is direct het startschot voor de landelijke campagne 'De scholen zijn weer begonnen'.

Er vallen in Nederland jaarlijks ongeveer 35 verkeersdoden onder kinderen van 0-14 jaar, en er worden volgens de registratie jaarlijks ongeveer 685 kinderen van die leeftijd in een ziekenhuis opgenomen. Het werkelijke aantal ziekenhuisopnamen ligt beduidend hoger. Naar schatting registreert de politie rond 40% van de ziekenhuisgewonden onder kinderen, terwijl de gemiddelde registratiegraad voor alle ziekenhuisopnamen rond 55% ligt.

De stille tocht wordt georganiseerd in Almere bij basisschool de Omnibus. De kinderen van deze school lopen mee in de tocht, evenals ambassadeurs Cilly Dartell en Jasmine Sendar.

Met deze tocht vraagt Veilig Verkeer Nederland aandacht voor het feit dat de straten weer vol jonge weggebruikers zijn. De campagne is nog steeds nodig, omdat van de verkeersslachtoffers onder kinderen, 1 op de 3 onderweg is van of naar school. Bovendien blijkt een piek in het aantal slachtoffers op het moment dat de scholen in augustus en september weer beginnen.
Provincie:
Tag(s):