zaterdag, 11. april 2009 - 11:45

Stofzuigerdief veroorzaakt aanrijding bij achtervolging

Hengelo

Een 31-jarige man uit Deventer werd op zaterdag 11 april rond 0.30 uur betrapt op diefstal van een stofzuiger bij een autowasserette aan de Zilverstraat. Dit heeft de politie zaterdag laten weten.

Een surveillerende politieman zag een auto met hoge snelheid wegrijden bij de autowasserette. Daarbij viel iets uit de kofferbak van de auto, dat bleek later een stofzuiger van het bedrijf te zijn.

De bestuurder van de auto, naar later bleek een 31-jarige man uit Deventer, ging er met hoge snelheid vandoor, gevolgd door de politieauto die, in verband met de hoge snelheden die bereikt werden, zwaailicht en sirene voerde.

Tijdens zijn vlucht botste de verdachte op de Babcockstraat tegen een geparkeerde auto, maar reed gewoon door en wist zich aan het zicht van de politie te onttrekken.

Uit een ingesteld onderzoek aan de hand van het kenteken en bewakingsbeelden kwam de 31-jarige Deventernaar als verdachte naar voren. Hij werd later die nacht in Oldenzaal aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):