vrijdag, 3. juli 2009 - 14:55

Stoomcurcus zwemmen voor kinderen tijdens de zomervakantie

Amsterdam

Op maandag 6 juli geeft wethouder Gehrels (Sport) voor 150 kinderen het startsein voor hun stoomcursus zwemmen in het Bijlmerbad. Een groot aantal basisschoolkinderen haalt ondanks het schoolzwemmen het zwemdiploma niet.

Het sport- en beweegprogramma JUMP-In van de gemeente Amsterdam organiseert daarom voor het tweede jaar een zwemactie in de eerste week van de zomervakantie, van 6 t/m 10 juli.

Deze actie is bedoeld voor kinderen tussen de 10 en 12 jaar en is dit jaar in het Bijlmerbad en het Sloterparkbad.

Tijdens deze week krijgen de kinderen elke dag les en kunnen ze op vrijdag afzwemmen voor hun diploma. In totaal doen er 420 kinderen mee. De verwachting is dat meer dan 80% van de kinderen alsnog aan het eind van de week het zwemdiploma haalt.

Wethouder Gehrels: “Het is duidelijk dat de zwemactie voorziet in een behoefte. Deze kinderen moeten de kans krijgen om hun zwemdiploma te halen, zodat ze veilig en met plezier in het water kunnen spelen en bewegen. Bovendien kunnen ze dan ook meedoen aan allerlei watersporten, zoals wakeboarden of zeilen.”

Start JUMP-In in Zuidoost
Het startsein in het Bijlmerbad is ook alvast de vooraankondiging van de start van het sport- en beweegprogramma JUMP-In in stadsdeel Zuidoost. JUMP-In is een Amsterdams initiatief van de Dienst Maatschappelijke Ontwikkeling (DMO) en de GGD om kinderen tussen 4 en 12 jaar meer te laten bewegen en ze ook bewust te maken van de invloed van voeding op het lichaam.

De GGD is betrokken vanuit het gezondheidsperspectief, DMO vanuit de opdracht om sport en beweging in Amsterdam te stimuleren. Op dit moment is JUMP-In in zes stadsdelen en op zestig scholen actief.
Provincie:
Tag(s):