donderdag, 15. januari 2009 - 9:06

Stoomcursus Gronings

Scheemda

De `Oldambtster Grunneger Schriefwedstried' is weer begonnen, als onderdeel van de ` Previnzioale Schriefwedstried'. De deelnemende gemeenten in dit gebied zijn Bellingwedde, Scheemda en Reiderland. In het kader van deze 'schriefwedstried' organiseren de bibliotheken een stoomcursus Gronings.

Als u hulp kunt gebruiken bij het schrijven in het Gronings dan krijgt u inzicht in de beginselen van de grammatica. Misschien vindt u dat de opbouw van uw verhaal of gedicht beter kan. In dat geval krijgt u tips om uw bijdrage op een hoger niveau te brengen. Aly Freye, docente schrijven en Jan Glas, dichter, zijn aanwezig om u te helpen. Beide hebben hun sporen verdiend in het schrijven in de Groninger taal en hebben prijzen gewonnen voor hun werk.

U bent van harte welkom op donderdagavond 15 januari 2009 van 19.30 - ca. 21.30 uur in de bibliotheek te Scheemda, Stationsstraat 11.

Voor deelnemers aan de `Oldambtster Grunneger Schriefwedstried' is de cursus helemaal gratis. Niet-deelnemers betalen EUR 2.50 incl. koffie of thee. Graag aanmelden op telefoonnummer 0597- 591860.

U hebt tot 8 februari 2009 de tijd een zelfbedacht verhaal of gedicht, fantasie of herinnering, tweespraak of anekdote in te sturen naar k.eerkes@mijneigenbibliotheek.nl .
Provincie:
Tag(s):