donderdag, 26. februari 2009 - 9:25

Strafzaak gestart tegen directeur van P.I. Zwolle

Zwolle

In Zwolle is donderdag 26 februari om 09.00 uur de strafzaak tegen de directeur van de Penitentiaire Inrichting Zwolle van start gegaan. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van dood door schuld en het in een hulpeloze toestand laten van een 47-jarige gedetineerde die op 2 mei 2008 is overleden aan een aandoening aan zijn dunne darm.

Op 2 mei j.l. overleed in een isoleercel in de Penitentiaire Inrichting in Zwolle een 47-jarige man. Zoals gebruikelijk heeft er vervolgens een onderzoek plaatsgevonden naar de doodsoorzaak en naar de omstandigheden rond het overlijden.

Geen medische hulp geboden
Uit dit onderzoek is vast komen te staan dat de man is overleden als gevolg van een acute darm doorbloedingsstoornis, waarvoor geen medische hulp geboden is.

Om te beoordelen of er sprake is van strafrechtelijk verwijtbaar handelen werd er een gerechtelijk onderzoek gestart waaruit de verdenking van dood door schuld en het in een hulpeloze toestand laten is ontstaan.

Taakstraf geëist
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft 240 uur taakstraf geëist voor dood door schuld en het in hulpeloze toestand achterlaten van de 47-jarige Arnhemse gedetineerde.
Provincie:
Tag(s):