zondag, 8. maart 2009 - 10:35

Streng drugsbeleid tijdens Trance Energy

Utrecht

Politie en beveiliging hielden tijdens de toegang tot Trance Energy in Utrecht, streng toezicht op het bezit van (soft)drugs. Wie een geringe hoeveelheid bij zich had, kon afstand doen van de (soft)drugs en alsnog de zaal in.

Wie meer dan voor eigen gebruik bij zich had, werd gelijk voorgeleid aan de officier van justitie. Na het voldoen van een schikking, kon alsnog het feest worden bijgewoond. Wie de schikking niet kon voldoen, werd overgebracht naar een cellencomplex. Voorheen werden verdachten gelijk op straat gezet, alleen zorgde deze dan voor overlast in de straten rondom de Jaarbeurs.

In totaal werden 29 personen aangehouden, de meesten tussen tien en half twee, gedurende de inzet van de drugshonden. De drugs, waaronder XTC, GHB, cocaïne en amfetamine, werden in beslag genomen. Het openbaar ministerie kon van twintig verdachten een totaalbedrag van 6550 euro’s aan transacties innen. Daarnaast werden aan vijf verdachten een taakstraf opgelegd, één zaak geseponeerd en drie verdachten kregen een dagvaarding mee. Deze drie zaken worden op een zitting van de politierechter van 28 mei a.s. behandeld.

Voordeel van dit lik-op-stuk beleid is dat met name buitenlandse bezoekers hun transactie gelijk voldoen. Als pas achteraf een straf wordt opgelegd, is het lastiger deze te innen.
Provincie:
Tag(s):