woensdag, 22. april 2009 - 20:13

Strenge eisen kamerverhuur DEAL-gemeenten

Delfzijl

Door verschillende bouwactiviteiten in de Eemshaven en het industriegebied bij Delfzijl, zoals bij de bouw van de afvalverbrandingsinstallatie van Eon, worden er tijdelijk duizenden extra werknemers verwacht. De kans is groot dat hierdoor de verhuur van woningen, panden en kamers toeneemt. Het college stelt de raad voor om ‘Kamerverhuur’ aan de Bouwverordening toe te voegen en de nieuwe Bouwverordening vast te stellen.

Met de verordening en de daarbij horende eisen willen de DEAL-gemeenten ervoor zorgen dat de aangeboden huisvesting menswaardig en sociaal veilig is.

Ook de gemeenten Appingedam, Eemsmond en Loppersum passen hun bouwverordening aan. Voor het huisvesten van tijdelijke werknemers werken de DEAL-gemeenten en de provincie samen in het project Energy Village.

De vier gemeente ontwikkelen in dit verband gezamenlijk beleid voor de tijdelijke huisvesting. Het gaat daarbij om bestaande mogelijkheden zoals campings, pensions, appartementen en hotels. Onderdeel van dit beleid is ook kamerverhuur door particulieren en kamerverhuurbedrijven.
Provincie:
Tag(s):