dinsdag, 3. februari 2009 - 11:22

'Strengere controle op leeftijd voor films en games'

Den Haag

De audiovisuele branches gaan met ingang van 2009 scherper letten op de leeftijd bij de verkoop, verhuur en uitleen van dvd’s en games en op de toegang tot de bioscopen.

Dat schrijft minister Hirsch Ballin van Justitie dinsdag mede namens de minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap en de minister van Jeugd en Gezin aan de Tweede Kamer. Winkels, bioscopen, videotheken en bibliotheken zullen een overeenkomst sluiten met het ministerie van Justitie, waarin zij afspreken de controle op leeftijden substantieel te verbeteren.

De minister en de audiovisuele branches willen dat de leeftijdsgrens van 16 jaar voor de zwaarste categorie beeldmateriaal strikt wordt nageleefd. In 2011 moet deze grens in tenminste 70 procent van de gevallen worden gerespecteerd.

Tegelijk worden extra maatregelen genomen om volledige naleving te bereiken na 2011. Het ministerie zal de branches hierbij ondersteunen door het publiek te informeren over het belang van bescherming van jongeren tegen schadelijk beeldmateriaal.
Provincie:
Tag(s):