vrijdag, 13. maart 2009 - 9:37

Strengere controle op verkeersovertredingen

Vlissingen

In het handhavingsuitvoeringsprogramma 2009 van de gemeente Vlissingen staat welke taken op het gebied van ‘Openbare orde en veiligheid’, ‘Milieu’ en ‘RO/Bouwen en wonen’ prioriteit krijgen. Die prioriteiten zijn vertaald in activiteiten.

Met het programma wil het college van B&W de veiligheid en veiligheidsbeleving in Vlissingen optimaliseren.Om dit te bereiken gaan de handhavers van de gemeente Vlissingen nu ook tijdens de avonduren controleren op verkeersovertredingen en overlast. Dit gebeurt niet alleen in de binnenstad maar ook in de woonwijken (inclusief Oost-Souburg).

De afgelopen weken heeft het handhavingsteam automobilisten voornamelijk gewaarschuwd. Ernstige overtredingen, bijvoorbeeld geparkeerde auto’s die de route voor hulpdiensten versperren, zijn direct bekeurd. Er zijn vooral veel auto’s beboet bij het zwembad (Vrijburgbad)
voor parkeren buiten de vakken.

De waarschuwingsperiode is voorbij. Vanaf 15 maart gaat het handhavingsteam actief bekeuren. De gemeente werkt hiervoor nauw samen met andere veiligheidspartners. De parkeerboetes variëren van € 60,- tot € 150,-.
Provincie:
Tag(s):