maandag, 31. augustus 2009 - 19:41

Strijd om de Hopdúuvel van het jaar

Wijbosch

Het hopoogstfeest is een feestelijke en veelzijdige dorpsfestiviteit. Twee dagen lang staat Wijbosch in het teken van entertainment, regiogebonden producten, muziek en natuurlijk de oogst van verse hopbellen voor het heerlijke bier van Sint Servattumus Schijndel

Op zaterdag verwent de dorpsraad Wijbosch de ouderen uit Wijbosch en de bewoners van Huize Sint Barbara. Er zijn diverse optredens met live muziek, cabaret en entertainment. ‘s Avonds is er een groot feest voor jongeren. Dan vinden ook de jaarlijkse paalklimwedstrijden plaats in hopstaken van 10 meter hoog. Jongeren strijden om de felbegeerde titel Hopdúuvel van het jaar.

Ook op zondag bruist het van de activiteiten. ’s Middags zijn er in de Kerkstraat kramen met o.a. streekproducten, kunst, ontwikkelingen in het buitengebied en kinderactiviteiten. Hobbykoks laten u kennis maken met hapjes waarin zij lokaal bier verwerken. Verder is er een roofvogelshow en zijn er muziekoptredens van Jarolyn, Brevis en de Bokma Boys.

De dag begint ’s ochtends met een hopoogstmis in de parochiekerk St Servatius in Wijbosch. Om 12.30 wordt – na zegening van de oogst door pastoor Verhoeven – de eerste hop geoogst op hopveld ’t Vùurste Pùthorstje.
Provincie:
Tag(s):