donderdag, 23. juli 2009 - 16:54

Studenten lopen Mexicaanse griep op

Utrecht

Drie studenten zijn geinfecteerd met het Nieuwe Influenza A virus (Mexicaanse griep). Van 10 t/m 20 juli vierde de Utrechtsche Vrouwelijke Studenten Vereeniging (UVSV) haar 110-jarig bestaan.

De drie studenten hebben het lustrum bezocht, maar het is niet duidelijk of zij het virus daar hebben opgelopen. Ze zijn aan de beterende hand.
De Nieuwe Influenza A is vergelijkbaar met een gewone griep, de ziekte verloopt mild. De gemeente Utrecht (GG&GD) en studentenvereniging UVSV informeren gezamenlijk alle UVSV-studenten.

Advies aan studenten
De GG&GD adviseert studenten met griepverschijnselen om thuis uit te zieken. Raadpleeg alleen de huisarts bij een gemeten koorts van 38,0 °C of hoger in combinatie met hoesten én direct contact met iemand bij wie de griep is vastgesteld door de huisarts.

Hygiënemaatregelen
Het griepvirus verspreidt zich via praten, hoesten of niezen. Het is belangrijk om niet te dicht in de buurt te komen van mensen met griep. Verder zijn een goede hoesthygiëne (hoesten in de elleboogholte) en vaak handen wassen de belangrijkste maatregelen. Meer informatie is te vinden op de websites: www.rivm.nl en www.postbus51.nl

Gemeente Utrecht bereidt zich voor
Tot nu toe zijn er tien bevestigde gevallen in Utrecht. Naast de reguliere bestrijding van de ziekte door de GG&GD, bereidt de gemeente Utrecht zich voor op een mogelijke uitbraak van de Nieuwe Influenza A.
Provincie:
Tag(s):