maandag, 23. februari 2009 - 16:09

Studenten op de vlucht voor grote brand

Vlissingen

In de Zeeuwse plaats Vlissingen heeft maandagmiddag een grote brand gewoed in een jongerencentrum van Stichting Agogische Zorgcentra Zeeland (AZZ). Een persoon is uit voorzorg overgebracht naar een ziekenhuis.

De brand brak uit rond 15.00 uur in de keuken van het pand gelegen op de eerste verdieping. Vrij snel sloeg de brand door naar de tweede verdieping. Zo’n 16 studenten en vier medewerkers die in het pand aanwezig waren, wisten aan de vuurzee te ontkomen.

De brandweer, die snel ter plaatse was, had het vuur snel onder controle. Er wordt niemand vermist. Ook heeft de brandweer het pand inmiddels grondig doorzocht en niemand meer aangetroffen.

Enkele studenten die rook hadden ingeademd, konden ter plekke door de ambulancedienst worden behandeld. Een zwangere medewerkster van het AZZ is uit voorzorg overgebracht naar een ziekenhuis.

Het is op dit moment nog niet bekend hoeveel schade het pand door de brand heeft opgelopen, aldus een woordvoerder van de brandweer. De studenten worden momenteel elders opgevangen.
Provincie:
Tag(s):