dinsdag, 14. april 2009 - 22:07

Studenten op excursie bij kustversterking Vlissingen

Vlissingen

Op maandag 20 april nemen (toekomstige) studenten Civiele Techniek en Aquatische Ecotechnologie een kijkje bij de kustversterking in Vlissingen.De excursiedag is een initiatief van Waterschap Zeeuwse Eilanden, Rijkswaterstaat en Hogeschool Zeeland.

De kust bij Vlissingen wordt stevig op de schop genomen. Waterschap Zeeuwse Eilanden neemt De Zwakke Schakel onderhanden. Tussen de Nolledijk en Westduin worden dijken verhoogd en overslagbestendig gemaakt en duinen verbreed.

Projectbureau Zeeweringen, een samenwerkingsverband van Rijkswaterstaat en het waterschap, versterkt tegelijkertijd de glooiing langs de boulevard. De indrukwekkende projecten laten toekomstige waterbouwers en waterbeheerders zien hoe veelzijdig een baan in deze branche kan zijn. Want naast techniek speelt bij de uitvoering van dit werk de impact op de omgeving ook een belangrijke rol.

Gezamenlijk hopen de organisatoren met deze excursiedag jongeren te motiveren voor een studie en mogelijke loopbaan binnen hun deuren.

In geen andere provincie dan Zeeland zijn water en land zo met elkaar verweven. De Zeeuwse waterschappen en Rijkswaterstaat zijn experts in het bouwen en onderhouden van waterkeringen om de inwoners te beschermen tegen de zee. Door klimaatverandering ontstaan op dit gebied ook steeds weer nieuwe uitdagingen. Een garantie voor volop werkgelegenheid binnen de sector.

Voor opleidingen kunnen de werknemers van de toekomst terecht bij de
Hogeschool Zeeland, die volgens de Keuzegids Hoger Onderwijs de beste wateropleidingen van Nederland heeft (www.keuzegids.org). Voor zowel studie als werk geldt dus: volop mogelijkheden binnen de Zeeuwse regio.
Provincie:
Tag(s):