woensdag, 11. februari 2009 - 10:01

Stuurman binnenvaartschip vermist

Deest

Op de Waal bij Druten is sinds dinsdagmiddag de 38-jarige Roemeense stuurman van een Nederlands binnenvaartschip vermist. De man is tijdens werkzaamheden over boord gevallen. Tot het invallen van de duisternis is gezocht door schepen van de Waterpolitie en Rijkswaterstaat. Ook een helikopter van het KLPD heeft de oevers van de Waal afgezocht. Alles zonder resultaat.

Omstreeks 14.00 uur sloeg de schipper van het binnenvaartschip via de marifoon alarm: ‘man over boord’. Het schip voer op dat moment ter hoogte van Deest op de Waal. Onmiddellijk voeren twee schepen van de Waterpolitie en een schip van Rijkswaterstaat naar het betreffende gebied en startten een zoekactie. Het binnenvaartschip nam intussen ligplaats in de overnachtingshaven IJzendoorn. Daar verklaarde de schipper tegenover de Waterpolitie dat de stuurman aan stuurboordszijde van de stuurhut overboord viel. Omdat de schipper en een matroos het slachtoffer nog met het hoofd boven water zagen werd een touw gehaald om het hem toe te werpen. Even later was de stuurman echter verdwenen. Volgens de andere opvarenden droeg de stuurman een reddingsvest. Waarom of waardoor de man overboord viel is onbekend.

Woensdag zal de Waterpolitie in het gebied extra surveilleren en ook de helikopter van het KLPD zal enkele zoekslagen maken boven het gebied waarin de stuurman verdwenen is.
Provincie:
Tag(s):