dinsdag, 13. januari 2009 - 14:56

Successen met inburgeringstraject H-S

Hoogezand-Sappemeer

Hoogezand-Sappemeer merkt goede resultaten na de invoering van de nieuwe inburgeringswet in 2007. Sinds dat jaar werkt de gemeente samen met het Noorderpoortcollege, de stichting Baanvak en de vereniging Humanitas, die het inburgeren voor de inburgeraars gemakkelijker maakt.

Terwijl landelijk het succes moeizaam op gang komt, heeft Hoogezand-Sappemeer sindsdien meer dan 100 enthousiaste kandidaten mogen inschrijven voor haar inburgeringstraject. Het enthousiasme van de inburgeraars blijkt vooral uit de goede individuele resultaten.

Een voorbeeld van een inburgeraar met grootse individuele successen is Arwa Karim. De 23-jarige Arwa komt oorspronkelijk uit Irak en woont, met een tussenstop in Denemarken, sinds anderhalf jaar in Nederland. Eind 2007 is ze begonnen met het inburgeringtraject met als doel binnen een jaar haar examen te halen en Nederlandse te worden. En dat is gelukt. En met succes, want ze werkt inmiddels al als tandartsassistente. In Denemarken heeft Arwa hier een opleiding voor gevolgd.
Provincie:
Tag(s):