maandag, 9. februari 2009 - 21:30

Succesvolle vierde Leermeesterdag Noord-Nederland

Hoogeveen

De vierde editie van de Leermeesterdag Horeca en Voeding 2009 vorige week trok circa 300 bezoekers. Het evenement met als thema ‘Natuurlijke gastvrijheid’ was bedoeld voor leermeesters en leerlingen van de opleidingen Horeca van de noordelijke ROC’s. Tweejaarlijks organiseren de mbo-opleidingen Horeca in Noord-Nederland deze dag. Het Alfa-college was deze keer de voortrekker en werkte samen met het Noorderpoort, het Drenthe College en het Friesland College. De leerlingen namen deze dag een centrale plaats in.

De kookwedstrijd tussen leerlingen was de hoofdactiviteit. Elk ROC bereidde een vijfgangenlunch met natuurlijke producten van de Zaai-Ster. De opdracht was om hierbij 100% biologische ingrediënten te gebruiken die voor het merendeel uit de regio Noord-Nederland komen. De vakjury was zeer te spreken over het hoge niveau, de gebruikte technieken, het enthousiasme en de goede samenwerking van de leerlingen.

De jury verkoos het Drenthe College tot winnaar van de kookwedstrijd. Met een vegetarisch menu wist het de hoofdprijs binnen te slepen: een kunstzinnig vormgegeven garde en een diner speciaal voor hen bereid door de chefkoks van de jury. De publieksprijs voor smaak en presentatie ging naar het Noorderpoort uit Groningen.
Provincie:
Tag(s):