zondag, 26. april 2009 - 19:28

Supporters aangehouden na vernielingen bij tankstation

Bunnik

In de nacht van vrijdag 24 op zaterdag 25 april heeft de politie twee bussen met voetbalsupporters gecontroleerd in de penitentiaire inrichting in Doetinchem. De supporters hadden bij een tankstation aan de A12, gelegen tussen Utrecht en Bunnik, vernielingen gepleegd.

Daarnaast raakten zij op de parkeerplaats van het tankstation slaags met een groep personen. Hierbij raakte minstens één man gewond. In de penitentiaire inrichting werden in het kader van het onderzoek de supporters op de foto gezet en gegevens genoteerd.

De politie kreeg omstreeks 00.15 uur een melding dat er meerdere voetbalsupporters met elkaar op de vuist gingen. Bovendien lieten zij een spoor van vernielingen achter bij onder meer de winkel van het tankstation en de daarnaast gelegen parkeerplaats. Toen agenten ter plaatse kwamen, heeft de politie meerdere mensen gehoord die getuigen waren van de ongeregeldheden.

De twee bussen met supporters zijn vervolgens onder politie-escorte begeleid naar de penitentiaire inrichting in Doetinchem. In de penitentiaire inrichting werden de namen van de supporters genoteerd en werden zij op de foto gezet. De korpsen Utrecht en Noord- en Oost- Gelderland zijn een onderzoek gestart. De politie sluit niet uit dat er aanhoudingen worden verricht.
Provincie:
Tag(s):