woensdag, 12. augustus 2009 - 21:45

Supporters in wallengebied aangehouden

Amsterdam

De politie heeft woensdag 12 augustus in Amsterdam supportersgroepen in het wallengebied uit elkaar gedreven die met elkaar op de vuist wilden gaan. ‘Daarbij zijn 15 Nederlandse supporters aangehouden’, meldt een woordvoerder van de politie woensdagavond.

De gemeente Amsterdam heeft extra strenge veiligheidsmaatregelen genomen rond de vriendschappelijke voetbalwedstrijd tussen Nederland en Engeland die wordt gespeelt in de Amsterdam ArenA. De reden is dat er enkele aanwijzingen waren voor ongeregeldheden tussen Nederlandse en Engelse supporters.

Het centrum van de hoofdstad en het gebied rond de ArenA gelden vanaf woensdag 16.00 uur tot middernacht als veiligheidsrisicogebied. Daarnaast is er extra politie-inzet, ook vanuit Engeland. Ook is een noodbevel achter de hand, mocht het toch spaak lopen.

Diverse Nederlandse en buitenlandse hooligans zouden de interlandwedstrijd willen gebruiken om een onderlinge vetes uit te vechten. Volgens de gemeenten zouden daar ook wapens bij aan te pas kunnen komen.
Provincie:
Tag(s):