zondag, 17. mei 2009 - 23:29

'Supporters' teruggestuurd naar Twente

Enschede

Voor de bekerfinale tussen FC Twente en Heerenveen heeft de politie in Rotterdam drie bussen met voetbalsupporters teruggestuurd naar Twente. Het gaat in totaal om 125 supporters. Dit maakte de politie Twente bekend.

Deze supporters waren in twee bussen naar Rotterdam gereden maar zijn daar geweigerd omdat zij op de heenreis in de bussen vernielingen hebben aangericht. In de betreffende bussen met deze supporters heeft de politie tevens cocaïne aangetroffen. De bussen met 125 supporters zijn zondagavond rond 22.30 uur onder begeleiding van ME in Enschede aangekomen.

De politie start maandag een onderzoek naar de gebeurtenissen. In Rotterdam kon men geen aanhoudingen verrichten omdat zondagmiddag niet duidelijk was wie precies waarvoor verantwoordelijk was. In verband met het onderzoek heeft de politie in Rotterdam de identiteitsgegevens van de betrokken supporters geregistreerd. Ook zijn van alle betrokken supporters foto’s gemaakt.

De politie Twente heeft zondagavond in de binnenstad van Enschede vier mensen aangehouden voor vechtpartijen en het verstoren van openbare orde.
Provincie:
Tag(s):