donderdag, 22. oktober 2009 - 16:44

Surinaamse tegels bevatten tientallen kilo's cocaïne

Rotterdam

De Nationale Recherche heeft vorige week in de havens van Rotterdam en Trinidad 40 kilo cocaïne onderschept. De drugs hebben een waarde van ruim 1,5 miljoen euro. Er zijn acht aanhoudingen verricht. Dit heeft het Landelijk Parket donderdag bekend gemaakt.

In samenwerking met de douane onderschepte de Nationale Recherche vorige week vrijdag een container met 16 pallets met tegels uit Suriname. Daarin bleek tussen de tegels 29 kilo cocaïne verstopt. De pakketten cocaïne waren verpakt in drie rugtassen.

In verband met deze drugsvangst zijn acht verdachten aangehouden. De dienst Nationale Recherche van het Korps landelijke politiediensten (KLPD) doorzocht dinsdag zes woningen en twee bedrijven in Rotterdam, Maastricht, Andijk, Heerlen, Hoensbroek, Brunssum en Zwaag. Daarbij is beslag gelegd op twee vuurwapens, ruim 280.000 euro aan contant geld, 600 gram cocaïne, administratie en mobiele telefoons.

In het onderzoek naar internationale drugshandel is op 10 oktober ook een container met 11 kilo cocaïne onderschept in de haven Port of Spain, de hoofdstad van Trinidad en Tobago. In een geprepareerde balk in de container waren 11 pakketten met onversneden cocaïne verstopt.

Zes verdachten zijn vandaag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Twee verdachten zijn gisteren in vrijheid gesteld.
Provincie:
Tag(s):