donderdag, 15. oktober 2009 - 18:25

Suske en Wiske in Limburg Museum

Venlo

Het Limburg Museum in Venlo besteedt een jaar lang aandacht aan de stripfiguren ‘Suske en Wiske’. Van 16 oktober tot en met 19 september 2010 pakt het museum uit met een grote jubileumtentoonstelling die als titel heeft: ‘Suske en Wiske — De fantasievolle vertellers’.

In het museum stap je binnen in de wereld van Suske en Wiske. Er komen veel aspecten aan bod. Allereerst is er de strip zelf. Hoe ontwikkelde die zich in de loop van de jaren? Hetzelfde geldt voor de hoofdkarakters en bijfiguren zoals professor Barabas. Met het verstrijken van de jaren, veranderen zij ook langzaam

De verschillende tekenaars worden voorgesteld en hun inspiratiebronnen. De avonturen die Suske en Wiske beleven, zijn namelijk vaak geïnspireerd door de geschiedenis. Tradities en volksverhalen uit Nederland en Vlaanderen spelen er eveneens een rol in. Maar de historische feiten zijn altijd aangenaam gemixt met vrolijke fantasieën die zijn ontsproten aan het creatieve brein van Willy Vandersteen en zijn opvolgers. Over het stuivertje wisselen tussen feit en fictie gaat het ook in de tentoonstelling in het Limburgs Museum.

In het kader van ‘Suske en Wiske — De fantasievolle vertellers’ zijn museumlessen voor het onderwijs en een flankerend programma van activiteiten ontwikkeld.
Provincie:
Tag(s):