donderdag, 12. februari 2009 - 23:56

Taxibusje slaat op hol

Geersdijk

Een 58-jarige Vlissinger heeft, als bestuurder van een taxibusje, donderdagochtend voor vernielingen gezorgd.Tijdens het keren op de Burgemeester Wissestraat ging het fout. Bij het achteruit rijden reed hij tegen een lantaarnpaal met daaraan een straatnaambordje. Dit bordje prikte door de achterruit waardoor deze sneuvelde.

Vervolgens wilde hij vooruit rijden waarbij hij werd geholpen door een buurtbewoner. Toen deze buurtbewoner de aanwijzing gaf dat de chauffeur slechts een klein stukje vooruit kon rijden vanwege een paal in het plantsoen, schoot de bus ineens over de paal. Het busje reed dwars door het plantsoen, tegen een stalen vuilnisbak, reed een boom uit de grond en kwam vervolgens enkele meters verderop op straat tot stilstand.

Volgens de chauffeur was de bus op hol geslagen. Ter plaatse is door de politie onderzoek gedaan naar de technische staat van de bus. Hieraan werden geen gebreken geconstateerd. Tegen de 58-jarige chauffeur is proces-verbaal opgemaakt voor gevaarlijk rijgedrag. In het busje zaten geen passagiers.
Provincie:
Tag(s):