woensdag, 7. januari 2009 - 22:40

Taxichauffeur berooft en mishandelt klant

Maastricht

In de nacht van maandag op dinsdag is een 43-jarige taxichauffeur uit Maastricht aangehouden voor diefstal met geweld. De taxichauffeur had eerder die avond een 40-jarige vrouw uit Landgraaf opgehaald uit het centrum van Maastricht. Voor de rit, die geregeld was door een horecagelegenheid, hadden de twee een afspraak gemaakt over de ritprijs.

Tijdens de rit kon de chauffeur niet met zijn handen van de vrouw afblijven en stelde haar voor mee naar haar woning te gaan. Ook veranderde de man tijdens de rit de prijs. Toen uiteindelijk de vrouw op de plaats van bestemming was, wilde de chauffeur het wisselgeld niet terug geven.

Hierop pakte de vrouw haar geld terug en stapte uit de taxi. De chauffeur volgde haar en griste de beurs van de vrouw uit haar handen en haalde er geld uit. De vrouw deed alle moeite om haar beurs terug te krijgen. De man sloeg haar vervolgens met gebalde vuist tegen haar kaak.

De vrouw wist haar beurs terug te pakken. De chauffeur stapte in zijn taxi en reed vervolgens weg. De vrouw zag dat de man een aanzienlijk geldbedrag had gestolen. De vrouw wist het kenteken van de illegale taxi (zonder blauw kenteken) te onthouden, waardoor de politie de man korte tijd later kon aanhouden.

Aangezien de politie het vermoeden heeft dat de man vaker zo heeft gehandeld, vraagt zij mensen met een soortgelijke ervaring om aangifte van het voorval te doen.
Provincie:
Tag(s):