dinsdag, 31. maart 2009 - 11:43

Teddy Bear Hospital in het UMCG

Veel kinderen vinden het ziekenhuis met dokters in witte jassen en ingewikkelde onderzoeken eng. Vaak komt dit doordat kinderen niet weten wat ze te wachten staat. In het Teddy Bear Hospital kunnen kleuters spelenderwijs kennismaken met het ziekenhuis, medische onderzoeken en behandelingen door dokters, om zo de angst voor dokters en ziek-zijn enigszins weg te nemen.

Het Teddy Bear Hospital wordt op dinsdag 31 maart, woensdag 1 en donderdag 2 april 2009 georganiseerd in het Universitair Medisch Centrum Groningen. Het Teddy Bear Hospital is een rollenspel, waarbij ongeveer vierhonderd kleuters van twaalf basisscholen hun eigen teddybeer of andere knuffel meenemen naar een nagebootst ziekenhuis. Hiervoor is een van de patio’s van het UMCG omgebouwd tot een klein ziekenhuis met wachtkamers, spreek- en behandelkamers.

Studenten Geneeskunde van het UMCG spelen de rol van dokter en de knuffels die van patiënt. De kinderen begeleiden hun knuffel tijdens het bezoek aan de dokter en hoeven dus zelf geen onderzoek of behandeling te ondergaan. Wel worden ze door de dokters gevraagd te assisteren bij het onderzoek, de behandeling of zelfs een operatie.
Provincie:
Tag(s):