dinsdag, 26. mei 2009 - 9:24

Ter Huivra ''lelijkste plekje'' van Joure

Joure

Ter Huivra in Joure is door de bezoekers van nieuwssite Skarsterlannieuws.nl gekozen als 'Lelijkste plekje van Skarsterlân'. De plek won met slechts vier stemmen verschil van de leegstand langs de Slachtedijk in Joure. De stemming bleef tot het einde toe bijzonder spannend. Er zijn in totaal 176 stemmen uitgebracht.

Skarsterlannieuws.nl begon de verkiezing 'Lelijkste plekje van Skarsterlân' een aantal weken geleden met een nominatieronde. Er werden ruim vijftig lelijke plekken aangedragen. In totaal ging het daarbij om 35 verschillende locaties.

Uiteindelijk behaalden acht lelijke plekken de finale. Vanaf zondag 10 mei kon er worden gestemd. De winnende locatie Ter Huivra kreeg 41 stemmen. De leegstand langs de Slachtedyk werd met 37 stemmen tweede.

Het werd een ongemeen spannende verkiezing waarbij er bijna voortdurend sprake was van een nek-aan-nek race tussen Ter Huivra en de leegstand langs de Slachtedijk. Beide locaties bevinden zich in Joure. Naast de twee koplopers scoorde ook de Visschotel op De Merk in Joure steeds hoge ogen. Deze locatie werd uiteindelijk derde met 27 stemmen. Als vierde eindigde de vervallen boerderij in Snikzwaag. Dit lelijke plekje kreeg 25 stemmen.

Vijfde werd de J.O.P. aan de Sinnebuorren in Joure met 17 stemmen, als zesde eindigde het pleinafsluitend gebouw aan het Douwe Egbertsplein in
Joure met 15 stemmen. De bouwval in Boornzwaag kreeg 10 stemmen en werd zevende. De Wierde bij Oudehaske werd met 4 stemmen als het minst lelijke plekje ervaren.

"We zien met bijzonder veel genoegen op de verkiezing 'Lelijkste plekje van Skarsterlân' terug", vertelt redacteur Martin de Vries. "De deelname was geweldig. We zijn zeer tevreden." Volgens De Vries broedt de redactie alweer op iets nieuws. "We zullen ongetwijfeld weer met iets nieuws komen. Nee, voorlopig geen mooiste plekje van Skarsterlân. We bedenken eerst wat anders, want we willen blijven vernieuwen."

Binnenkort zal ook bekend worden wat de nieuwssite nog meer met de resultaten van de verkiezing gaat doen. "Het is ons namelijk opgevallen hoe serieus en betrokken veel inwoners bij hun gemeente en de directe leefomgeving zijn. Veel bezoekers gaven een uitleg bij hun 'Lelijkste plekje van Skarsterlân' en sommigen kwamen zelfs met oplossingen. Daar willen we wat meer mee doen", besluit De Vries.
Provincie:
Tag(s):