vrijdag, 3. april 2009 - 23:25

Terechte puntendeling in Nijmegen

(Elfvoetbal) NEC en FC Twente hebben vrijdagavond de punten gedeeld in een matig duel. Op basis van het spelbeeld was deze puntendeling meer dan terecht. Waar Twente in de eerste helft het betere van het spel had, daar had NEC het initiatief in het tweede bedrijf.

Uitgespeelde kansen werden nauwelijks gecreëerd door de teams, omdat de voorhoede niet goed werd bediend. De goals van Marko Arnautovic en John Goossens kwamen dan ook beiden uit de lucht vallen.

NEC en Twente begonnen onwennig aan het duel. Beide teams leken in de beginfase op zoek naar elkaars zwakke en sterke punten. Er werden veel kleine overtredingen gemaakt, dat het niveau van de wedstrijd niet ten goede kwam. Na tien minuten kon wel de eerste kans van de wedstrijd worden genoteerd. Uit een vrije trap van Kenneth Perez kopte Romano Denneboom hard op de lat.

In de zestiende minuut beging Dani Fernandez een fikse overtreding op Eljero Elia in zijn eigen strafschopgebied. Scheidsrechter Jack van Hulten zag er echter geen strafschop in, waardoor er een scoringskans voor Twente werd ontnomen.

Zeven minuten later was het alsnog raak voor de mannen van coach Steve McLaren. Kenneth Perez waagde het maar eens en schoot van zo'n twintig meter op het doel van Babos. Het schot van de Deen leek totaal niet gevaarlijk, totdat Arnautovic de bal van richting veranderde. Via de hak van de Oostenrijker verdween de bal alsnog in het vijandelijke doel.

Twente kwam voor de rest niet meer in de problemen in de eerste helft. De nummer twee van de Eredivisie kon het zich zelfs veroorloven om terug te zakken, want NEC was niet bij machte de voorste gelederen te bereiken.

De tweede helft leek er een andere thuisploeg op het veld te staan. De mannen van trainer Mario Been begonnen furieus aan het tweede bedrijf. Het enige probleem waar de Nijmegenaren mee te kampen hadden, was nog steeds het bereiken van spits Saidi Ntibazonkiza. Hierdoor werd het ook zelden gevaarlijk voor het doel van Nikolay Mihaylov, de vervanger van Sander Boschker onder de lat bij Twente.

Vanaf de 60ste minuut ging Twente weer meer deelnemen aan het spel, maar ook de Enschedeërs leken last te hebben van het probleem waar NEC mee kampte; spits Arnautovic werd nauwelijks bereikt.

Het duel leek op een zege voor Twente uit te draaien, totdat Goossens vanaf zo'n twintig meter uithaalde richting het doel van Mihaylov. De pegel van de basisdebutant belandde op schitterende wijze in de kruising. De Bulgaar was kansloos.

Na de gelijkmaker onstond een levendige strijd. Beide teams wilden de drie punten in de zak steken. Kansen kwamen er echter niet meer, alleen fikse overtredingen. Zo kreeg NEC-verdediger Youssef El-Akchaoui rood na een slaande beweging richting Romano Denneboom.

Het bleef uiteindelijk bij 1-1 in de Goffert. Een terechte afspiegeling van het wedstrijdbeeld. Door gelijkspel loopt Twente flinke averij op in de strijd om plek twee. Als Ajax zondag wint van Roda, naderen de Amsterdammers de Twentenaren tot op één punt. NEC doet door dit puntenverlies geen goede zaken in de stijd om Europees voetbal.
Categorie:
Tag(s):