zondag, 10. mei 2009 - 23:32

Tevredenheid alom in Almelo

(Elfvoetbal) Iedereen stapte na afloop van het duel tussen Heracles en FC Utrecht tevreden van het veld. Het bleef in Almelo bij 1-1 en dat bleek voor beide ploegen een gunstige uitslag. Heracles speelde zich veilig, Utrecht plaatste zich voor de play-offs. Eind goed, al goed in Almelo.

Hoewel de ranglijst vertelde dat Utrecht nog volop moest knokken om Europees voetbal te halen, was daar op het veld helemaal niets van terug te zien. De ploeg van trainer Ton du Chatinier speelde flets en ongemotiveerd en de enkele kans die leek te ontstaan, werd verpest door slordige passing.

Heracles durfde wel het initiatief te nemen en vrijwel iedere kans die de thuisploeg creëerde, leverde ook gevaar op. Bas Dost, het Almelose aanspeelpunt van 1.92 meter, was daarin een nuttige schakel en hij was ook dichtbij een doelpunt. Uit een vrije trap kopte de spits bijna raak, maar Wesley de Ruiter wist de bal net uit het doel te kijken. Mark-Jan Fledderus passeerde De Ruiter na een klein half uur wel. De middenvelder kreeg veel te veel ruimte in de buurt van het vijandelijke doel en haalde van afstand succesvol uit: 1-0.

Ook na de thee en ongetwijfeld wat bemoedigende woorden van trainer Ton du Chatinier was Utrecht nauwelijks vooruit te branden. Met het inbrengen van Leroy George na een uur werden de bezoekers wel even wat gevaarlijker, maar het bleek niet meer dan een opvlieger. Heracles kreeg alle kansen om de voorsprong te vergroten, maar onder andere Dost, Kwame Quansah en Fledderus mikten naast het doel of op De Ruiter.

Met het nodige geluk kwam Utrecht toch nog langszij. In de slotfase maakte Cedric van der Gun na een rommelige situatie de 1-1. Utrecht eindigt daardoor op de negende plaats en moet het in de play-offs opnemen tegen FC Groningen.
Categorie:
Tag(s):