woensdag, 9. december 2009 - 15:49

The Whozzies winnaar Richard Krajicek Foundation Award

Hoogezand

Op dinsdag 8 december vond de provinciale voorronde van de Richard Krajicek Foundation Award, georganiseerd door Huis voor de Sport Groningen, plaats in Hoogezand. Van de 4 inzendingen vond de jury het project ‘Jeugdparticipatie groep 7 en 8 van het basisonderwijs’, van The Whozzies in Hoogkerk, het beste.

Hiervoor hebben de kinderen, ondersteund door MJD Groningen, een geldprijs van € 1000, - ontvangen. Juryleden Michiel Gerritsen (sporttalent en korfballer bij NIC Groningen) en Orlando Haak (MJD en winnaar van de RKFA 2008) reikten de prijs uit aan The Whozzies. Hiermee hebben de kinderen zich geplaatst voor de landelijke finale op 10 februari, die kans biedt op een hoofdprijs van € 10.000, - .

The Whozzies
The Whozzies is een team kinderen van 10 tot 12 jaar die voor jeugd van 10 tot 23 jaar op school en in de wijk Hoogkerk activiteiten ontwikkelt en organiseert. Zo is er al een Olympische dag georganiseerd en een survivaldag voor alle leerlingen van hun school. Momenteel zijn The Whozzies bezig met de voorbereidingen van een oriëntatietocht met GPS voor de leerlingen van hun school.
Provincie:
Tag(s):