zaterdag, 3. januari 2009 - 12:21

Theo Bos nieuwe trainer Vitesse

(Elfvoetbal) Vitesse heeft Theo Bos aangetrokken als nieuwe hoofdcoach. De 43-jarige was tot op heden werkzaam als oefenmeester bij FC Den Bosch, maar hij verruilt die club nu voor zijn oude liefde uit Arnhem.

Bos tekent bij Vitesse een contract voor anderhalf seizoen en gaat zondag meteen mee op trainingskamp naar Antalya. "Fantastisch! Het was mijn grote wens ooit als hoofdtrainer bij Vitesse terug te keren. Ik ben heel blij dat het gelukt is. Dat het ooit een keer zou gebeuren, daar hield ik rekening mee, maar nu is het ineens razendsnel gegaan", zegt Bos op de website van de club.

De coach is zeer te spreken over de wijze waarop FC Den Bosch heeft gehandeld in de overgang. "FC Den Bosch heeft met mij meegedacht in de overgang naar Vitesse en dat stel ik erg op prijs, want ik heb ontzettend prettig bij die club gewerkt. Nu ga ik vol aan de bak in Arnhem. We zitten vanaf morgen een week lang 24 uur per dag bij elkaar. Dat is een mooie gelegenheid om elkaar te leren kennen en de te volgen lijn duidelijk te krijgen en te maken."

Bos volgt bij Vitesse Hans Westerhof op. Laatstgenoemde werd vorige week ontslagen. Bos was sinds 2005 werkzaam bij FC Den Bosch. Voorheen werkte hij als jeugdtrainer en assistent-coach bij Vitesse. De oud-prof speelde zijn gehele carrière, van 1983 tot en met 1998, voor Vitesse. In totaal droeg hij bijna vierhonderd competitieduels het geelzwarte shirt.
Categorie:
Tag(s):