vrijdag, 3. april 2009 - 13:23

Thrillseekers gaan van drijvende kraan springen

Rotterdam

Wat ooit begon op de meest idyllische, tropische plekken op aarde brengt Red Bull op zaterdag 20 juni naar het centrum van Rotterdam. Fysiek meesterschap, pure esthetiek, dodelijke stilte en extreme spanning - zijn de ingrediënten van de Red Bull Cliff Diving Series 2009. Van mei tot en met september worden 's werelds beste cliff divers uitgedaagd om op unieke locaties in acht verschillende landen te strijden om het kampioenschap. Rotterdam is de tweede stop in de series; 12 duikers gaan tot het uiterste tijdens een 27.5 meter hoge sprong van de Stoombok Simson waarbij een perfecte landing in rivier de Maas cruciaal is.

In 2009 pakt Red Bull samen met de beste cliff divers de sport op en organiseert een Series door Europa. Nooit eerder werd in een serie van acht wedstrijden met sprongen van 26-28 meter hoogte gestreden om een kampioenschap. Nooit eerder werden cliffs afgewisseld door obstakels in stedelijke settings, waaronder de historische drijvende gele kraan in centrum Rotterdam. Red Bull Cliff Diving Series vraagt om scherpte en opperste concentratie van de beste cliff divers ter wereld.

Op 8 mei wordt gestart in La Rochelle (FRA), de series vervolgt zich in Nederland (Rotterdam), Kroatië (Dubrovnik), Italië (Polignano a Mare), Turkije (Antalya), Duitsland, Zwitserland (Vierwaldstättersee) en sluit af met de grote finale in Griekenland (Athene) op 20 September.
Categorie:
Tag(s):