woensdag, 22. april 2009 - 19:39

Tien volle strippenkaarten is een boom waard

Breda

IKEA in Breda schenkt 43 bomen aan de gemeente Breda. In de aanloop naar Earth Day - de dag die elk jaar wereldwijd in het teken staat van het klimaatprobleem - hebben medewerkers van het IKEA woonwarenhuis gespaard om dit mogelijk te maken. Woensdag overhandigde Elmer Chin, store manager van IKEA Breda, symbolisch een jonge boom aan wethouder Wilbert Willems van de gemeente Breda. Dit initiatief is onderdeel van de campagne ‘Groen naar het werk’.

Hiermee roept IKEA haar medewerkers op de auto te laten staan en met trein, bus of metro naar het werk te reizen. Alle medewerkers die tussen 1 en 22 april met het openbaar vervoer naar het werk reisden, ontvingen een ‘groene strippenkaart’ waarop zij elke keer als zij met het OV naar het werk kwamen een stempel zetten. Voor elke tien volle strippenkaarten schenkt IKEA een boom aan steden waar een IKEA woonwarenhuis is gevestigd.

Met ‘Groen naar het werk’ geeft IKEA het startsein voor een campagne waarmee zij een tastbare bijdrage wil leveren aan een beter milieu en het beperken van de CO2 -uitstoot. Als het om haar producten gaat, doet de winkelketen er al jarenlang alles aan om de uitstoot van CO2 per getransporteerde m³ terug te dringen.
Provincie:
Tag(s):