maandag, 6. juli 2009 - 22:42

Tienduizend jaar eten in Almere

Almere

Burgemeester Annemarie Jorritsma opent op zaterdag 11 juli om 16.00 uur de archeologietentoonstelling Eet Smakelijk! 10.000 Jaar eten in Almere. De tentoonstelling is onderdeel van de expositie Smaakmakers: kunst over dagelijkse kost. Iedereen is welkom om deze opening in Corrosia! bij te wonen.

De tentoonstelling Eet Smakelijk! is de derde expositie van Bureau Archeologie (van de gemeente Almere) die de bijzondere archeologie van Almere belicht. Eet Smakelijk! gaat over eten door de eeuwen heen. Aan de hand van het onderwerp eten bekijken we de vondsten van de Steentijd en de Zuiderzeetijd. Wat vertellen zij over het leven van de vroege Almeerders en hoe zag het leven eruit toen hier nog water was? Wat at men toen, hoe kwam men aan voedsel en hoe werd het bewaard? De tentoonstelling belicht de multiculturele aspecten en brengt een link met het heden, zodat er voor iedereen wat herkenbaars te vinden is.

Om zo veel mogelijk Almeerders, jong en oud, in hun eigen omgeving kennis te laten maken met tienduizend jaar eten in Almere, is gekozen voor een expositie in reizende vorm. De tentoonstelling is van 11 juli tot en met 23 augustus gratis te zien in Corrosia! aan de Markt 5 in Almere- Haven. De tentoonstelling is geopend op woensdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur.

Vanaf 26 augustus tot en met 25 oktober is de PABO Almere de standplaats van de tentoonstelling, daarna is deze van 28 oktober tot en met 3 januari 2010 te zien in het Kunstlokaal NS, station Almere Muziekwijk. Ook in het voorjaar van 2010 zal de expositie nog op diverse plaatsen in Almere te zien zijn.

Bij de reizende expositie is per 1 september, bij het starten van het nieuwe basisschooljaar, een educatief pakket beschikbaar om de expositie zelfstandig te bezoeken. Ook is het mogelijk om daarbij een inleiding te krijgen in het onderwerp en begeleiding bij het klassenbezoek.
Provincie:
Tag(s):