donderdag, 26. maart 2009 - 10:07

Tiener opgepakt na bedreigende e-mail aan docent

Lansingerland

De politie Rotterdam–Rijnmond, district Noord, heeft een dinsdagmiddag een 15-jarige jongen aangehouden. Hij wordt er van verdacht bedreigingen te hebben geuit tegen een docent van een school. Dit heeft de politie donderdag 26 maart bekendgemaakt.

Dinsdagmiddag rond twaalf uur bleek dat een docent van het Melanchthon in Lansingerland een bedreiging had ontvangen via de email.

Uitgebreid onderzoek
De politie heeft hierop een uitgebreid onderzoek ingesteld naar degene die deze mails had verstuurd. De betreffende school is direct onder politietoezicht geplaatst en er werd een opsporingsonderzoek gestart.

Dit leidde dinsdagmiddag al tot resultaat. Rond kwart over vier werd een 15-jarige jongen uit Berkel en Rodenrijs aangehouden op de school. Hij is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten.

Serieus
De politie neemt dit soort bedreigingen uitermate serieus. Er is snel gehandeld door toezicht in te stellen en een onderzoek te starten. Daarnaast is er prima samengewerkt met de school. De kosten die zijn gemaakt door de politie zullen worden verhaald.
Provincie:
Tag(s):