donderdag, 3. december 2009 - 11:53

Tieners aangehouden op verdenking betrokkenheid meerdere berovingen

Almere

De politie Flevoland heeft de afgelopen weken zeven jongens (15 tot en met 18 jaar) uit Almere aangehouden op verdenking van betrokkenheid van meerdere berovingen.

Vijf van hen zitten nog vast. De politie denkt met deze aanhoudingen tenminste acht straatroven in Almere Stad en Almere Haven te hebben opgelost. Meer aanhoudingen worden niet uitgesloten. Zowel politie als Justitie zetten hoog in om straatroof aan te pakken.

In de maand september werden in Almere-Haven vier straatroven gepleegd. Bij één van deze berovingen werd een groepje van zes jongelui door vier straatrovers beroofd. Alle slachtoffers werden bedreigd en moesten hun persoonlijke bezittingen afgeven. Ook een 12-jarig meisje werd door de vier jongens bedreigd en van haar spullen beroofd. Het straatroofteam kwam de vier verdachten op het spoor waarna het net zich om deze Almeerse jongens van 15 tot 17 jaar sloot. Zij werden aangehouden, in verzekering gesteld en voorgeleid bij de rechter-commissaris. De twee vijftienjarige verdachten moeten na vordering door het Openbaar Ministerie respectievelijk 60 en 90 dagen langer vast blijven zitten (gevangenhouding).

De twee andere verdachten werden heengezonden maar moeten zich op een later tijdstip voor de rechter verantwoorden.

Het onderzoeksteam spoorde ook nog drie andere straatrovers op. Een 16-jarige en twee 18-jarige Almeerders worden verdacht van betrokkenheid van tenminste één beroving in Almere Stad. Eén van hen wordt verdacht van betrokkenheid van mogelijk nog meer straatroven. Deze gewelddadige diefstallen vonden eind oktober en begin november plaats in Almere.
Ook zij werden voorgeleid bij de rechter-commissaris in Lelystad waarna vorige week het drietal voor 14 dagen in bewaring werd gesteld.

Dinsdagochtend arresteerde het straatroofteam een achtste verdachte, opnieuw een 15-jarige Almeerder. De jongen wordt verdacht van betrokkenheid van tenminste drie straatroven en een bedreiging in het centrum. Deze jongen is ook in verzekering gesteld en zit vast. Verwacht wordt dat ook hij zal worden voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):