maandag, 11. mei 2009 - 10:00

Tieners bekennen vernielingen

Gorredijk

Twee 16-jarige jongens uit Gorredijk en Jubbega en een 17 jarige jonge uit de Hemrik zijn aangehouden wegens verdenking van een groot aantal vernielingen. Het drietal bekende naar verhoor dat ze verantwoordelijk zijn voor vernielingen in Gorredijk die in een weekend van maart en in een weekend van april gepleegd zijn.

Naar aanleiding van vele aangiftes van vernielingen die inwoners uit Gorredijk hadden gedaan, heeft de politie een groot onderzoek gestart. Dankzij tips van de inwoners uit Gorredijk en omliggende dorpen konden de drie jongens worden aangehouden.

De jongens zijn onder andere verantwoordelijk voor het inslaan van ruiten, een container die in brand is gestoken en een auto die het water in is geduwd. Het totale schadebedrag wordt geschat op € 30.000,-. Het werkelijke bedrag zal nog hoger liggen, omdat niet alle gedeputeerden aangifte hebben gedaan bij de politie.

De drie jongens zullen binnenkort voor de kinderrechter moeten verschijnen. Op de ouders van het drietal en het drietal zelf probeert justitie de schade te verhalen.
Provincie:
Tag(s):