zaterdag, 26. september 2009 - 17:57

Tientallen arrestaties tijdens demonstratie NVU

Venlo

De demonstratie van de Nationale Volksunie (NVU), die zaterdagmiddag in Venlo plaatsvond, is gecontroleerd maar onrustig verlopen. Dit zegt de politie Limburg-Noord.

Er zijn geen grootschalige vernielingen gepleegd. Ook zijn er geen ernstig gewonden gevallen. Wel zijn er diverse aanhoudingen verricht.

Tijdens de demonstratie heeft zich geen groot geweld voorgedaan. Wel hebben zich op kleine schaal opstootjes voorgedaan. Politie wist, door onder meer de inzet van de Mobiele Eenheid (ME), de veiligheid te bewaren. Zij hebben dan ook voorkomen dat de NVU aanhangers en linkse tegendemonstranten elkaar getroffen hebben. Tot confrontaties tussen beide groepen is het dus niet gekomen.

Het aantal aanhoudingen ligt op dit moment rond de 59, overwegend uit de groep van de tegendemonstranten. Mensen zijn vooral aangehouden om het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs en het overtreden van de noodverordening. Dit betekent dat demonstranten vermomd waren, terwijl dat niet was toegestaan. Daarnaast zijn er demonstranten aangehouden, omdat zij bevelen van de politie niet opvolgden.
Provincie:
Tag(s):