dinsdag, 2. juni 2009 - 20:34

Tientallen kiezers Voorschoten hebben geen stempas

Voorschoten

Tientallen mensen in Voorschoten hebben nog steeds geen stempas ontvangen. Reden lijkt de liberalisering van de post. Omdat andere bedrijven dan TNT ook post onder de 50 gram mogen rondbrengen, heeft de gemeente Voorschoten dit werk uitbesteed.

SP-Kamerlid Ronald van Raak: 'Dit slaat echt alles. Als je als kiezer in een gemeente woont die voor een dubbeltje op de eerste rang wil zitten, bestaat dus gewoon de kans dat je niet kunt stemmen! Laat ambtenaren dan maar zelf met de postzak rondgaan, de SP wil dat deze mensen donderdag hun stempas hebben.'

De liberalisering van de post is een gevolg van een Brussels besluit. Van Raak: 'Door de liberalisering van de post dreigen niet alleen postbodes ontslagen te worden of hun loon te verliezen. Ook gaat de kwaliteit verloren, wat hier wel erg schrijnend duidelijk wordt.' Van Raak heeft samen met collega-Kamerlid Sharon Gesthuizen om opheldering gevraagd. Beide SP’ers willen dat staatssecretaris Bijleveld snel maatregelen neemt, zodat de gedupeerden in Voorschoten donderdag alsnog kunnen stemmen.
Provincie:
Tag(s):