zaterdag, 17. oktober 2009 - 0:15

Tientallen mensen mogelijk door opzet onwel in zwembad Katwijk

Katwijk

Het Zwembad Aquamar aan de Piet Heinlaan in Katwijk is vrijdagavond ontruimd nadat mensen onwel waren geworden. Tweeëndertig bezoekers zijn met klachten naar ziekenhuizen in de omgeving gebracht.

Klokslag negen uur werden de eerste bezoekers onwel en hadden last van rode ogen, hoesten, braakneigingen en een prikkelende keel. Dit was met name in de hal bij de kassa en in het 50 meter sportbad. Op dat moment waren er zo’n 200 bezoekers en tien personeelsleden aanwezig.

Direct werd het zwembad door de werknemers ontruimd, waarbij sommigen in hun zwembroek buiten in de harde wind kwamen te staan. Uiteindelijk konden de meeste van hen terecht bij een tegenovergelegen politiebureau.

De brandweer was snel ter plaatse om metingen te doen. Ambulances reden op en af om de gewonden naar ziekenhuizen over te brengen. Ook zijn bezoekers van het zwembad op eigen gelegenheid naar een huisartsenpost gegaan.

De gemeente, politie en brandweer sluiten niet uit dat er opzet in het spel is. Normaal gesproken is er bij een ontsnapping van een 'stof' iets mis met de installatie. Dit blijkt bij dit incident niet het geval te zijn.

Kijk voor meer foto's op Blikop112.nl
Provincie:
Tag(s):