maandag, 9. februari 2009 - 19:43

Tientallen passagiers onwel in touringcar

Sliedrecht

Elf passagiers van een touringcar zijn op maandagavond 9 februari op de A15 ter hoogte van Sliedrecht onwel geworden. De passagiers zaten in een bus met in totaal 38 passagiers en een chauffeur en kwamen terug uit Duitsland waar ze een paar dagen vakantie hadden gevierd.

Mogelijk zijn ze in het Duitse hotel besmet met het zogenaamde Norovirus. Een deel van hen voelde zich op de terugreis al niet erg lekker, maar ter hoogte van Sliedrecht werd één van hen echt onwel. Doordat er in eerste instantie op leek dat mogelijk dat álle passagiers ziek waren en doordat in het begin nog niet duidelijk was hoe ziek ze waren, werd korte tijd zogenaamde Grip-1-procedure afgekondigd. Besloten werd de bus met passagiers naar het Albert Schweitzerziekenhuis in Dordrecht.

Daar werden in een afgeschermd gedeelte alle passagiers ondervraagd en onderzocht. Uiteindelijk bleken 11 mensen ziekteverschijnselen te hebben. Maar na korte tijd konden alle passagiers, op één na, met dezelfde bus door hun eindbestemmingen Alblasserdam en Rotterdam.

Norovirus

Norovirussen zijn zeer besmettelijke virussen die een ontsteking van het slijmvlies van het maagdarmkanaal veroorzaken. In de volksmond wordt dit vaak ‘buikgriep’ genoemd. Per jaar krijgen ongeveer 4,5 miljoen Nederlanders buikgriep waarvan ongeveer een half miljoen gevallen wordt veroorzaakt door het norovirus.
Provincie:
Tag(s):