dinsdag, 6. januari 2009 - 20:41

Tijdelijke ophaalstop GFT

Oss

Op woensdag 7 , donderdag 8 en vrijdag 9 januari haalt de afdeling Gemeentereiniging geen GFT-afval (groene containers) op. De gemeente Oss heeft deze beslissing genomen in verband met het koude weer van de afgelopen dagen en de weersvoorspellingen voor de rest van de week.

In de winter is het aanbod van GFT veel lager dan in de rest van het jaar. De afgelopen dagen is het aanbod van GFT minimaal geweest. Bij de containers die wel langs de weg stonden, was het leeg maken in negen van de tien gevallen een probleem.

GFT-afval, dat veel vocht bevat, vriest bij de huidige winterse temperaturen vast in de container. Omdat de temperatuur ook overdag niet of nauwelijks boven het vriespunt komt, is het onmogelijk om het afval uit de containers te krijgen.

Extra reden om het ophalen van GFT een aantal dagen uit te stellen, is de gladheid van de wegen in het buitengebied. Het levert op dit moment te veel gevaar op om hier met de vuilniswagens te gaan rijden.

Deze week is afdeling Gemeentereiniging begonnen met het ophalen van kerstbomen in de hele gemeente. Dat gaat gewoon door. Op de dag dat normaal bij u het huisvuil of GFT wordt opgehaald, komt een extra wagen langs om de kerstboom op te halen.
Provincie:
Tag(s):