dinsdag, 1. december 2009 - 21:30

Tijdelijke oplossing voor openbaar vervoer Gieten

Gieten

De gemeente Aa en Hunze en het OV-bureau Groningen Drenthe zijn tot een tijdelijke oplossing gekomen voor het openbaar vervoer bij Gieten. Reden voor de tijdelijke oplossing is dat het OV-knooppunt bij Gieten niet gereed is op 13 december en bussen hierdoor nog geen gebruik kunnen maken van het OV-knooppunt.

De tijdelijke oplossing geldt uitsluitend voor buslijn 300 (Emmen-Groningen). Nu kunnen passagiers van deze buslijn opstappen op de Brink in Gieten. Per 13 december kan dat niet meer; reizigers kunnen dan op- of overstappen bij de op- en afrit van de N34. Hiervoor worden tijdelijke halteplaatsen en voorzieningen voor fietsen gerealiseerd. Passagiers kunnen ook gebruik maken van de streekbussen om bij de tijdelijke halteplaatsen te komen.

In afwachting van het moment dat het OV-knooppunt toegankelijk is voor bussen, zal deze tijdelijke oplossing van kracht blijven.

Het OV-bureau Groningen Drenthe en Qbuzz zullen voor 13 december met nadere informatie komen omtrent de wijzigingen in de dienstregeling van het openbaar vervoer.
Provincie:
Tag(s):