donderdag, 19. maart 2009 - 13:11

Tijdelijke verhuizing Aldi, vestiging Hema aan Dorpsvenne

Zuidhorn

Medio mei, zo is de planning, verhuist de Aldi van de Dorpsvenne naar de tijdelijke supermarktlocatie aan de Friesestraatweg naast het gemeentehuis in Zuidhorn. Vrij snel daarna opent de HEMA zijn eerste vestiging in Zuidhorn in het vrijgekomen pand van Aldi aan de Dorpsvenne. De gemeente Zuidhorn en de Aldi hebben hiervoor donderdagmorgen het contract getekend.

Aan de Friesestraatweg verrijst een nieuw onderkomen voor de Aldi inclusief ruime parkeergelegenheid. In dit tijdelijke onderkomen is de Aldi zo’n 300 m² groter dan op de huidige locatie. De Aldi is voor auto’s bereikbaar via de rotonde bij het gemeentehuis en de ‘oude’ Friesestraatweg. Fietsers kunnen de winkel bereiken langs de achterkant van het gemeentehuis, evenwijdig aan het spoor.

De nieuwe HEMA krijgt een ingang aan de Dorpsvenne én aan de Nieuwstraat. Hiermee gaat een grote wens in vervulling van de gemeente en de ondernemers om het winkelkarakter van de Nieuwstraat sterker te benadrukken. Bovendien vormt de HEMA een belangrijke aanvulling op het winkelaanbod van Zuidhorn in het algemeen en die van de Dorpsvenne en omgeving in het bijzonder. De exacte openingsdatum van de HEMA is nog niet bekend.
Provincie:
Tag(s):